Followers

Sedekah Sikit Pada Kawan-Kawan

Tuesday, March 1, 2011

JANGAN BUAT KERJA TENGAH-TENGAH MALAM.

   Assalamualaikum...ni kes cerita malam tadi la...malam tadi lepas along balik dari lepak gan kekawan kat kedai kopi ( semata-mata minum secawan kopi, borak-borak sambil tengok gusti...heee... ). Habis sahaja acara tu maka kami pun pulang la ke rumah masing-masing dalam pukul 12.30..Sampai jak kat rumah along dah tak boleh nak tidur..dok KELITING MAI KELITING PEE.. along ternampak la lining brek motor yang hari tu along beli tak pasang-pasang lagi. Jadi di sini bermula la cerita...
   Along pom apa lagi mula la ambik tool dalam kereta...park motor betul-betul depan pintu rumah.. maka bermula la kerja nak tukar la kira-kira nyer, jam dah la pukul 1.10 pagi buta..rumah kiri kanan dah tidor kita dok tercegat kat laman rumah nak berpomen lak.. Mula-mula along pun bukak la tayar depan motor tu...tung tang tung tang...ketuk nak bawak keluo bolt pun pelan-pelan, takut kang ada lak jiran mai ketuk kepala along plak...maka terbukak la tayar tu...along cabut elok-elok dan lihat lining lama... ( patut la hari tu nyaris nak tibai perdana, brek pun dah kong gile... ). 

< LINING YANG DAH KONG >

   Along pun ambik la lining brek baru...along gergaji kat lining tu bagi ada longkang kit...ni kira idealogy zaman mat rempit muda-muda dulu, buat ruang laluan udara pada lining brek nak bagi brek lagi mencengkam...heeee...selesai jek along buat lonkang-lonkang kat lining tu along cuci-cuci kit kat buyung tayar maka bermula la acara nak pasang balik..along masukkan spring no.1 pada lining...ok...cun lepas...on the way nak bawak masuk spring no.2 dok tekan-tekan sekali TOOOIIIIIIHHHHH!!!...sekali spring tu melambung dah...tu dia...punya la dok TUNGGING TERBALIK merangkak cari balik...tak jumpa sampai kesudah...punggah...hampeh...MATI KUTU sat...

< IDEALOGY MAT REMPIT >

   Along pon dok menung sat apa nak buat neh...dah la jam pun pukul 3.00 pagi buta dah...adeehhh...jem wooo ~~~ dalam dok menung tu mula la macam-macam bunyi keluaQ kat tanah lapang depan rumah tu...rumah dah la along dok sorang jek...sat-sat bunyi ayam berkokok...sat-sat bunyi kucing...tau-tau bunyi bunbung macam benda jalan kat atas...along apa lagi...pegang-pegang MARTUN ( hamher ) mula la bersuara 

   " ANG KALO NAK TURUN MAI KACO AKU, BAIK ANG BERAMBUS. KANG TAK PASAI-PASAI KENA HAYUN KANG GAN MARTUN NI...AKU DAH LA DOK PENING NI " 

   Peeerrrrrgggg...mana mai tah berani lak along malam tu, kalo tak selalu cabot dulu dah...hahahaa... tup tup lepas along sound tu terus senyap...tak da bunyi ayam berkokok dah...tak da bunyi kucing dok miow-miow dah...tak da bunyi benda bejalan atas bunbung dah...kira alhamdulillah la...lepas-lepas tu along pun mula la kerja balik pasang lining brek..spring yang melantun tu tah mana hala tah...jadi along pun terpaksa la buat " KAIZEN " kit...( pemikiran kretif proton ) cari mana-mana dawai ikat lining brek tu...kira pakai satu spring jek la yang main...satu lagi ikat pemati...tung tang tung tang along pasang...alhamdulillah...siap la sudah...dok kemas-kemas tu dok rasa semacam jek..macam ada benda dok perhati dari kawan lapang depan rumah...along buat dek jek...siap kemas-kemas SEBELUM along MASUK RUMAH, along BACA la AYAT TIGA QHULL, LUDAH KE BELAKANG TIGA KALI, MELANGKAH MASUK RUMAH DENGAN KAKI KANAK SAMBIL KHI' AM DALAM HARI HINDARI DARI ANASIR-ANASIR YANG TAK ELOK DARI IKOT MASUK RUMAH SEKALI.

< SIAP DI PASANG >


   Dok dalam rumah jam pun dah pukul 4.00 pagi...along tidoQ sat...bangun pagi solat subuh dan pergi kerja dengan mata dan kepala yang megantuk...huhuhuhuuuu...

P/S : MAK DAH HABAQ...JANGAN BUAT KERJA MALAM-MALAM...HAMBEK KO...KAN DAH KENA... HEEEE~~~

7 comments:

Miss Dill said...

moral cite ini adelah:

sile tunggu matahari memancarkan sinarannya jika ingin merempit eh menggodek2 motor ye. time kasih.


Miss Dill^^

alongizhamhadi said...

terkena dah sebijik...adeehhh...

KUREKURE COMEL said...

perhhh...berani sound tu...heee
kalau mina..sure pitam dh...hehehe..



kreatif tu..jimat duit. pegi bengkel...hihihi..

Rie said...

gud2..ideologi rempit ni bgus
kalau disalurkan ke tempat yg betul :)

jom join kontest rie -
http://riezarchry.com/home/zfree/contestjutawan/

fatien ! said...

seorang pomen yg berjaye :)

misza said...

jgn buat lagi. nnt prestasi keje pulak yang tak bagus.

alongizhamhadi said...

heeeee...no komen..no komen...