Followers

Sedekah Sikit Pada Kawan-Kawan

Saturday, May 14, 2011

BEDERAU DARAH AKU YOU~~~

   Pepagi tadi bederau darah along weehhh... mana tak nyer, along bukak saje pintu rumah pagi ni tengok pintu pago rumah along dah terbukak.. Selalu nyer sebelum along tido along akan pastikan pintu pago dan pintu gill rumah akan di kunci. Maklum saja lah...dua bijik motor dalam satu rumah...yang si suzuki TXR150 GAMA dok tersadai dalam rumah sal kaburator kong, nak letak kat luar takut kutu mai datang balas sperpart...dah la barang-barang motor tu payah nak dapat...lepas tu yang si yamaha RXZ pulak dok kat luar ( dalam pagar rumah ek )..ni lagi satu barang panas...kilang yamaha dah stop keluarkan motor dua lejang dah...so sesiapa yang ada tu dah kira barang RARE la...motor ni along nak bawak masuk rumah hari-hari pun susah..sal along dok pakai selalu dan dok bawak pergi kerja..sal tu la dia dok kat luar. Kalau nak tau... kedua-dua jenis motor yang hampir pupus ni memang menjadi kegilaan MAT REM - IT... kira barang panas gak la...

kaburator mana la kau nak dapat

   Bila along bukak-bukak saje pintu rumah terus JEGOI kepala tengok motor dok ada lagi ke tak kat tempat parking... Alhamdulillah... nasib motor aku ada lagi... heeeee... tapi dalam dok ada tu pon along tak puas lagi... ye lah... nak along bagi tau... barang yang paling panas dan senang nak curi kat motor RXZ ni ialah kaburator dia la... apa lagi... teringatkan bende itu melulu along capai selipar nak pergi cek dekat-dekat kot takut ada barang yang hilang...lagi sekali... Alhamdulillah...segalanya sempurna lagi...kira paras darah "LINE CLEAR" dah...heeee...

Kilang sudah tarak keluar lor ini barang

   Baru along teringat...rupa nyer semalam...balik jek along dari pergi MEGETEH... along sakit perut...so balik rumah kelam kabut masuk rumah pergi MEMERUT...heeeee...tapi nasib baik la dalam kelam kabut tu along dan lagi padlock motor tu...cuma pintu pagar jek lupa nak tutup dan kunci...heeeee...

P/S : Mat-mat Kutu aKa penyagak selalu akan mempergunakan peluang-peluang dari KECUAIAN kita...so berhati-hati ek...

6 comments:

cik aisha said...

bahaya betoi...camne ley lupa nak recek b4 zzzZzzz.^^

alongizhamhadi said...

nk buat mcm mna cik aisha...kehebatan memerut megatasi segala2nya...smpai abis lupa semua...heeee...

cikida said...

iskk,,suspen2.grrr...nasib sempat lock..huuu...len kali beringat,.=p

dill said...

kuang3x

dill.

misyamissyou said...

aiyark! ingt hilang td..hehee

faralovexx said...

along!ngeee,,laen kali along careful tau,,sbb kite x rncang perkare buruk nk berlaku... :)