Followers

Sedekah Sikit Pada Kawan-Kawan

Friday, May 20, 2011

Hmmmm...Motor ku...No Komen...

Balik-balik kerja... terus ke pulau pening... opppsss... pulau pinang... heeee... sebenar nyer along kene bawak si kumbang hijau mak cik along ke proton servis... sal part ball bearing untuk tayar belakang dah sampai... so pagi-pagi lagi along dah hantar la kereta tu... tup tup... tinggal kereta jek macam mana along nak balik rumah mak cik along... adeehhh... naik bas dalam penang along tak pandai... so susah-susah along pun apa lagi... senaman pagi la... apa lagi... jalan kaki la dari proton servis tu sampai rumah mak cik... adeehh... menapak gak la rasa nyer... sampai jek punya la lapaQ... apa lagi... pulun nasik la...pas tu ban tidor... heeee... celik-celik mata jek tengok jam dah jam 2.30pm... lagi sekali along bergegas mandi-mandi makan lagi sekali dan menapak nak ke proton servis balik... takut jam 4.30pm ye tutup pulak... jadi dengan langkah yang laju along pun berjalan la... turun-turun jek bukit along nampak bus... 

" bang bus ni pie bayan baru ka " 

" bayan baru tak pie dik, bukit jambul pie la "

" kira dekat la tu, boleh la bang "

   Jadi along pun naik la bus tu...sampai-sampai jek along pun ambik la si kumbang hijau tu... dalam kepala otak alang-alang dah sampai penang baik along pie tengok apa jadi kat motor along tu... jadi along pun pergi la rumah abang sepupu along... sal motor tu ada simpan kat rumah dia... sampai-sampai pun along mula la membelek-belek apa la yang rosak... dan hasil nyer ini la...

beginilah keadaan nyer

foot rest bracket bahagian gear patah

tube fork bengkok

rim 18" gelong

tank minyak kemik ( nasib tak bocor ) fairing pecah, handle bar patah, tapi dah peteri balik dah... boleh pakai sat jek la... nasib lampu dengan meter tak pecah ( barang ori tu, menangis la kalo pecah )

   Hmmmm... esok ingat nak pergi cari barang la... duit... duit... duit... adooooiiiiiiiii.....





2 comments:

Shamsuddin Amin said...

x pe..
demi motor tersyg,
duit no hal la... hehe

dill said...

tak g smayang jumaat ke bro? ahaks

dill.