Followers

Sedekah Sikit Pada Kawan-Kawan

Tuesday, February 22, 2011

Bara Hati : Dah La Bodoh...Pelingkup Pulak Tu...

   Ini kali punya entery bikin along bara aja..along ada la bawak balik vacuum ke rumah sewa along. Vacuum pinjam yang along pinjam dari mak cik along. Di sebabkan dalam bilik along dah tak muat nak boh, along pon boh kat ruang tamu jek la..Kira tiga empat hari jugak la along letak kat ruang tamu tu. 
   Nak di jadikan cerita, hari along nak kemas-kemas tu pun sampai la...elok dah sapu-sapu..tibalah masa tuk vacuum mana habuk lak...along pasang-pasang vacuum tu tak berfungsi..pelik gak..hari tu masa kat rumah mak cik elok lagi..dengan rasa tak puas hati nyer along pun bukak la tempat habuk tu dan melakukan bedah siasat.. " AIIIKKK..pesal  habuk penuh ". Along pelik gak...sal tak guna pun lagi..sekali dalam habuk-habuk tu ada la terselit resit...bedek punya bedek resit salah satu pasar raya mini kt K**IM ni..sapa lagi la nak guna dalam rumah yang dok berdua tu...dengan tak puas hati lagi along bukak abis cover vacuum tu tuk bedah siasat lagi..periksa ada elektrik tak yang masuk..semua masuk dengan elok, tapi bila sampai kat motor tak berfungsi...sah motor vacuum ni dah jahanam..di kaji punya kaji ada orang sudah vacuum air pakai vacuum yang KHAS untuk habuk sahaja...BODOH ke apa...tak reti baca kat kotak ke...tu vacuum untuk habuk saja BODOH...dah la vacuum tu orang punya...dah bagi jahanam koman-koman bagi tau la...dengan kata lain bagi la duit ganti..ni tak..ye boleh buat bodoh jek..
   Along pun menung la apa la along nak cakap kat mak cik along ni...dah la bulan yang kering...jadi tak pa lah dari nanti masam muka adik beradik sal vacuum along bali lain jek la...along pun ronda-ronda la cari vacuum yang berpatutan...dalam ronda-ronda along g la GIANT, kot-kot mana tau ada yang murah ke. So jumpa la vacuum yang boleh sedut habuk, air dan blow..dalam RM 185 gak la...apa lagi...pakai kad AH LONG la cukup bulan bayar dan sudah nyer vacuum tu selamat la along gantikan balik kat mak cik.

P/S : KEPADA SI "Z****L"...ko ni BODOH lahanat betul..reti baca ke tak..ko tunggu..aku dok bara dah..ko tunggu la nasib ko lepas ni..

10 comments:

misza said...

siannyer. dah nasib nak wat camne kan. kalau tau nak jadi cenggitu beli dari awal, tak yah pinjam kan. semuanya kalau...

nba-Nur said...

La hai.. Banyak2kan bersabar ye.. Kadang2 memang makan hati dengan orang2 yg macam ni.

p/s: Terima kasih sebab sudi singgah blog.

Miss Dill said...

sabo bebanyak bro. tak de rezeki.

Miss Dill^^

Tuan Penasihat said...

pergh!!
betol punya marah nampak.
sabar bro.
TP pun tak berani campur kalau camni.
sabar sabar.

Nurfarahana Abdul Aziz said...

sabo along...sabo...lain kali xyah bg pinjam..xde rezki tu...redha jek..

alongizhamhadi said...

tersabar sgt yg tinggi dah ni...kita tunggu jek apa balasan nyer nanti...dok on the way dah tu...

Eza said...

hahaha rileks2

Rie said...

sian vacuum yg tak bersalah tu..hehe

KUREKURE COMEL said...

smile....kan hensem tu...xmau marah2...heee....



xmau gaduh2 ye...maybe org tu takut..
tu buat2 slumber...hehehe

alongizhamhadi said...

kesian kat vacuum..lagi2 kesian kat poket along...huhuhuuu...

kurekure comel..x marah dah..tp ati dok tbakaQ lg bila tgk dia...